Музей ретротехніки під назвою «Колеса історії» відкривають у Києві 20 квітня.

Він працюватиме за адресою вулиця Малинська, 1, у місцевості Новобіличі (Святошинський район). Музей планували відкрити ще навесні 2022 року.

Що там буде

На площі близько 1800 м² представлять більше 100 автівок і мотоциклів. У команді музею кажуть, що всі експонати перебувають «на ходу»: частина ідеально збережена, частина з «відбитками часу й експлуатації», решта автомобілів відреставровані.

Крім автівок, у музеї можна подивитися й на інші артефакти з минулих епох: радіоприймачі, магнітофони, старовинні патефони, телевізори. Деякі з них перебувають у робочому стані – це можна перевірити на інтерактивній частині експозиції.

Також у музеї працюватиме кав’ярня й сувенірна крамниця. Там можна буде проводити корпоративні заходи, презентації чи конференції, пишуть на сайті.

Скільки коштує квиток

Музей працюватиме лише в п’ятницю й на вихідних з 10:00 до 17:00. Придбати квитки можна на місці чи на сайті. Для ветеранів, учасників бойових дій із інвалідністю першої й другої групи безкоштовний вхід за умови надання відповідного посвідчення.

Квиток для дорослих коштує 200 гривень. Для дітей до шести років вхід безоплатний. Для школярів, студентів і пенсіонерів – 150 гривень. Професійну фотозйомку в музеї можна провести за 1000 гривень. Також у музеї можна взяти екскурсії, вартість можна переглянути тут.

   

Над створенням музею «Колеса історії» працювали з 2017 року. Його засновник Павло Лозовенко – колекціонер автівок, реставратор й організатор фестивалю ретромашин Old Car Land. Цей фестиваль уперше відбувся у 2014 році.

Обкладинка й фото: «Колеса історії»