51% опитаних французів віком від 18 до 25 років готові воювати на території України, якщо це буде потрібно для для захисту Франції, йдеться в опитуванні маркетингової компанії Ipsos на замовлення Міноборони Франції, пише Le Parisien.

Серед них 17% «абсолютно» готові, а 34% відповіли: «Так, можливо». Крім того, 57% французів заявили про готовність записатися у військо в разі війни без уточнення щодо конкретної країни – ствердно відповіли кожна друга жінка й три чверті чоловіків.

62% опитаних французів підтримують ідею запровадити обовʼязкову військову службу, яку скасували ще в 1997 році. Крім того, майже третина (31%) підтримує ідею розміщення французьких військ в Україні, тоді як серед людей старше 50 років ця цифра складає 17%.

Попри це, 77% молодих людей у Франції кажуть, що їх хвилюють економічні наслідки, які війна РФ проти України може мати для Франції, а ще 73% бояться, що війна вийде за межі України. Крім того, «серйозним занепокоєнням» є ядерна атака, йдеться в опитуванні.

Опитування проводили з червня по липень 2023 року, ще до заяв президента Франції Емманюеля Макрона про ймовірне відправлення французьких військ на війну в Україні. Загалом опитали 2300 французів віком від 18 до 25 років.

   

Близько третини, а саме 35% чоловіків, які не мають броні і ще не служать, готові мобілізуватися, ідеться в опитуванні Info Sapiens на замовлення Texty. Натомість близько 30% опитаних вказали, що зовсім не готові долучитися до лав ЗСУ, якщо отримають повістку.

Згідно з результатами опитування, чоловіки найбільше бояться можливості інвалідності й смерті та недостатнього матеріального забезпечення. Таку думку радше й цілковито поділяють близько 64% і 65% опитаних відповідно.