«Укрзалізниця» відкрила автоматизований паркінг ліворуч від будівлі залізничного вокзалу Львова.

 

 

Паркінг працює цілодобово й має зонування. Він доступний для легкових автомобілів, мікроавтобусів і великогабаритних пасажирських автобусів. Тут також облаштували місця для людей з інвалідністю.

 

 

На паркінгу запустили автоматичну систему збору оплати й інформаційне табло з лічильником вільних місць, щоб уникнути хаотичного паркування, коментують в «Укрзалізниці».

 

 

Тарифи

  • від 35 гривень на годину для легкових автомобілів
  • від 70 гривень на годину для мікроавтобусів і вантажного транспорту
  • від 250 гривень на годину для великогабаритних пасажирських автобусів

Паркінг відкрили в межах загального переоблаштування львівського вокзалу, кажуть у компанії. Тут повністю реорганізували простір, відремонтували площу, додали озеленення, нову навігацію й паркомати, також нанесли розмітку. 

Найближчим часом продовжать працювати над доступністю вокзалу. Крім того, хочуть залучити бізнес до оренди вокзальних площ і створити оновлений простір для очікування рейсів.

   

У грудні 2023 року Львівська міськрада повідомила, що залізничний вокзал і Двірцеву площу планують зробити більш доступними. Хотіли, зокрема, оновити ознакування, встановити нову навігаційну систему і встановити електронне табло з інформацією про прибуття й відправлення автобусів і трамваїв біля виходу з вокзалу.

   

Вільні місця на паркінгах у Києві можна переглянути в застосунку «Київ Цифровий». Там також можна оплатити паркування, утім зараз воно вкотре стало безоплатним. Редакція The Village Україна розповідала, чому це погано й що з цим робити.

Обкладинка й фото: «Укрзалізниця»