У затоці річки Дніпро, біля Жукового острова під Києвом, провели масштабну толоку на каяках і прибрали понад 40 кубів сміття, повідомляє КП «Плесо».

Толоку провели комунальники підприємства «Плесо» разом зі спільнотою «Каяк Каное Центр» та волонтерами, а організував захід департамент захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА.

Через весняний паводок сміття опинилося у воді та накопичилося в очереті, тож інакше як плавзасобах не підступитися, коментує директор департаменту захисту довкілля та адаптації до змін клімату КМДА Олександр Возний.

«Величезна частина цього сміття, яке ми прибирали, попадає в Дніпро саме через річку Либідь та її притоки, куди сміття здуває вітрами з багатьох вулиць міста», – пише власник каяк-центру Михайло Петелицький і додає, що на річці Либідь пообіцяли встановити сміттєуловлювачі.

 

Наприкінці лютого підземну ділянку русла річки Либідь розчистили й вивезли майже три тисячі кубометрів сміття.

   

Читайте інтервʼю The Village Україна з головою управління екології та природних ресурсів КМДА Олександром Возним про вертикальне озеленення в Києві, підрахунок дерев міста, проблему скошення газонів, вплив війни на довкілля й «сміттєву реформу».

обкладинка й фото: департамент захисту довкілля та адаптації до змін клімату КМДА, Михайло Петелицький