Фонд «Має значення» запускає збір для реставрації вивіски «Перукарня» на Подолі, яка втратила три літери. Їх планують замінити копіями, а всі інші літери – відновити.

Щоб почати реставрацію, потрібно зібрати 46 тисяч гривень. «Якщо щодня банка збору поповнюватиметься на 1000 гривень, то майстри зможуть взяти її в роботу на початку травня», – каже співзасновник фонду Ярослав Федоровський.

Салон на вулиці Почайнинській, 57/59, працює з 1977 року. Це найстаріша перукарня на Подолі, яка продовжує працювати, кажуть у фонді.

 

Активісти руху «Має значення» до повномасштабного вторгнення РФ займалися відновленням історичних дверей у Маріуполі, а тепер займаються реставрацією в Києві. Першою відреставрували вивіску квіткарні 1956 року, що розташована на вулиці Костянтинівській, а потім разом із Milk Bar Milk Bar відновили літери та вивіски «Молоко». Також команда хотіла відреставрувати історичну вивіску автостанції на Подолі та мозаїку «Українська пісня» біля Оперного.

  

Редакція The Village Україна поговорила з ініціатором і волонтером проєкту Ярославом Федоровським про Маріуполь, сутички з міською владою, взаємодію з «Київрекламою», критику від урбаністів, ставлення до радянської спадщини й плани на майбутнє.

обкладинка й фото: «Має значення»