Унаслідок російської атаки 21 березня пошкоджені історичний будинок, склад Rozetka, «Я Галерея» й кіностудія Pronto Film у Києві. Місто атакували 31 ракетою, усі їх знищили Повітряні сили ЗСУ.

Унаслідок падіння уламків 13 людей постраждали, з них – одна дитина. Пошкодження зафіксували в Шевченківському, Святошинському й Подільському районах Києва.

Зокрема, пошкоджена будівля складу Rozetka, пише співзасновник Владислав Чечоткін. Також – машини й товари компанії. «Пробачте, будь ласка, дорогі клієнти, сьогодні ми можемо десь затриматися з доставками», – коментує Чечоткін. На складі тоді працювали 99 людей, вони перебували в бомбосховищі й не постраждали.

Руйнувань зазнав також історичний будинок заводу «Укркабель» на розі вулиць Нагірної й Овруцької, що на Татарці, повідомив активіст Кирило Степанець. Будівлю в стилі радянського неокласицизму збудували в 1940 році. Її пропонували внести до переліку щойно виявлених памʼяток архітектури, історії, науки й техніки як таку, що має містобудівне значення.

Збиті уламки російської ракети впали й поруч із галереєю «Я Галерея», повідомляє стрит-художник Rubae. «Ось так виглядає виставка під час війни», – коментує художник. Зараз там проходить його виставка «Деструктивізм»

Постраждала також будівля кіностудії Pronto Film, повідомляє режисер Олесь Санін. «Люди цілі! А кіно творять люди», – додає режисер.

   

Редакція The Village Україна зібрала все, що відомо про ракетний обстріл Києва, Харкова і їх областей 21 березня. Є загиблі й постраждалі.

Обкладинка й фото: Владислав Чечоткін, Кирило Степанець, Rubae, Олесь Санін