Скандинавський ресторан York відкрили на вулиці Хорива, 15/8. Це вже другий тематичний заклад від власників.

У закладі намагалися створити атмосферу часів вікінгів і конунгів [військових вождів], міфології та містики, кажуть у команді. Тут пропонують спробувати страви й коктейлі, які «їли й пили скандинавські боги Пантеону».

Серед основних страв – фарширований сібас, котлета з тунця, бургери, лосось і свинні ребра з беконом. Також пропонують закуски, салати, супи й страви з хосперу. 

З бару – «коктейлі девʼяти конунгів» і коктейлі «Колеса року», а також шоти, вино, безалкогольні й гарячі напої. Пропонують також кинути кубик і випити напій, інгрідієнти якого знатиме лише бармен: «шість сторін – шість смаків».

З меню

Попкорн із креветок і кальмара – 270 гривень

Кістковий мозок із грінкою – 310 гривень

Тартар із трьох видів риби «Трикветр» – 380 гривень

Суп «Східний варяг» – 270 гривень

Дорадо з овочами – 880 гривень

Паста Angeltor – 690 гривень

Десерт «Рагнарьок» – 230 гривень

Коктейль Harold – 310 гривень

Коктейль Ragnar – 360 гривень

Гарячий напій Brunhild – 220 гривень

У закладі створили чотири зали: «Зала богині», «Зала конунга», «Зала почесті богів» і «Зала пліток». Гостям проводять екскурсію, розповідають про зображення на стінах й артефакти, кажуть власники.

Щоп’ятниці й у вихідні влаштовують «Містичні вихідні». У ці дні після 18:00 пригощають від бару чи кухні, запрошують гурти з живою етнічною музикою й пропонують звернутися за підказкою від рун [скандинавські письмові символи, що вважали магічними].

Також відзначають тематичні свята «Колеса року». Зокрема, 22 березня святкуватимуть день весняного рівнодення. Пригощатимуть стравами й напоями, обіцяють розважальну програму згідно зі стародавніми традиціями, кажуть у закладі.

   

Коли

12:00–22:00

Де

вулиця Хорива, 15/8

Телефон

068 581 86 98

   

Перший ресторан зі скандинавськими стравами Kattegat відкрили в подвірʼї на вулиці Шота Руставелі. Заклад назвали імʼям протоки Каттегат, яка розташована між східним берегом півострова Ютландія й Скандинавським півостровом.

 

Редакція The Village Україна розповідала про заклади, що відкрили в Києві за лютий. 

Також ми висвітлювали відкриття січнялонгліст і топ нових ресторанів року в Києві, а також найкращі 10 кав’яреньбарів і закриттів 2022 року.