Цьогоріч достроково завершать опалюваний сезон в Україні через сприятливі погодні умови, повідомив голова НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов.

Завершити опалювальний сезон планують наприкінці березня, зважаючи на плюсову температуру, каже Чернишов. Зазвичай сезон завершують 15 квітня.

Чернишов додав, що Україна пройшла зиму з газом винятково власного видобутку. Також цьогоріч скоротили споживання електроенергії через зменшення чисельності населення й послаблення економіки.

«Із 2023 року я можу з гордістю заявити, що Україна більше не імпортує газ ні з Росії, ні з Європейського Союзу. Ми є самодостатніми», – сказав голова «Нафтогазу» Чернишов.

   

Лютий 2024 року став другим найтеплішим місяцем столиці в рейтингу після 2002 року. Середня температура повітря Києва становила 2,9°С, що на 5,2°С вище за кліматичну норму. Також упродовж місяця зафіксували вісім температурних рекордів.

 

Температуру повітря за останні 20 років у Києві і Львові проаналізували «Лун Місто» за допомогою штучного інтелекту, щоб дізнатися, чи справді в українських містах підвищується температура.