Balbek Bureau відновило керамічні літери для харківської станції метро «Київська», пише засновник архітектурного бюро Слава Балбек.

За його словами, відновлення керамічних літер зайняло девʼять місяців. «Відновили літери й закрили неслабий збір для моїх друзяк з 92-ї ОМБр, адже кожна з 64-х літер має свого донора й індивідуальний номер», – коментує Балбек. Про процес обіцяє розповісти згодом. 

   

У березні 2023 року команда українського архітектурного бюро Balbek Bureau представила онлайн-конструктор сільських хатин, де можна «зібрати» будинок за традиціями українських сіл останнього століття. Редакція The Village Україна запитала старшу архітекторку Balbek Bureau Віталіну Гошовську й диджитал-архітектора Славу Стьопула, як інструменти диджитал-архітектури допоможуть зберегти традиції українського села і як можна допомогти проєкту збирати дані.

   

У лютому 2024 року український архітектор і засновник Balbek Bureau Слава Балбек прочитав лекцію для TED про «дизайн гідності» в умовах війни. У ній архітектор розповідає про власні проєкти відновлення «гідного житла» для українців.

Обкладинка й фото: Instagram-сторінка Слави Балбека (@balbekus)