Житній ринок на Подолі в Києві планують здати в оренду на 15 років. Оголошення опублікували на Національній електронній біржі.

Початкова ціна оренди будівлі становить 2,5 мільйона гривень (близько 220 гривень за квадратний метр). У межах угоди орендар за власні кошти повинен провести капітальний ремонт або реконструкцію ринку, зокрема, полагодити дах, інженерну мережу й комунікації.

Розпочати капітальний ремонт потрібно впродовж шести місяців після укладання договору, угоду можуть розірвати в разі невиконання умови. Також орендну плату потрібно здійснювати й під час ремонтних робіт.

На першому поверсі Житнього ринку можна продавати сільськогосподарську продукцію тощо. А на другому поверсі – розмістити магазини, ресторани чи інші заклади, а також сервіси. Аукціон відбудеться 25 березня.

   

Двоповерховий автобус-кавʼярня LennyBus, що 24 роки стояла біля Хрещатика, переїхала на Житній ринок, щоби зберегти памʼятку архітектури Подолу. У коментарі The Village Україна розповіли, що планують організувати благодійний попап, щоб привернути увагу до збереження памʼятки й відновити щоденний трафіку ринку.

   

Редакція The Village Україна поговорила з чинним директором ринку, колишніми орендаторами другого поверху й командою Євгена Клопотенка та через повну хронологію історії показує, що відбувається з Житнім ринком.