На станції метро «Шулявська» розпочнуть капітальний ремонт ескалатора №1, повідомляє КП «Київський метрополітен».

Фахівці ремонтуватимуть третій останній ескалатор верхнього нахилу. Роботи розпочнуть 19 березня, вони триватимуть орієнтовно до 14 травня. Минулого року тут відремонтували два ескалатори, що сполучають касову залу й проміжний вестибюль. Але востаннє обладнання цієї станції капітально ремонтували у 2010 році.

Відповідно до технологічних процесів, планові капітальні ремонти проводять орієнтовно що 10–12 років після пробігу в 150 тисяч кілометрів. У межах цих робіт ескалатор повністю розбирають, проводять заміну зношених запчастин й інші необхідні роботи, зазначають у КП «Київський метрополітен».

Наразі також триває капітальний ремонт усіх ескалаторів станції «Палац спорту», який планують завершити у травні цього року.

 

Ми поспілкувалися з головним інженером проєкту відновлення Ігорем Гелетюком й інфраструктурним оглядачем Павлом Авдокушиним, який бував у пошкодженому тунелі між «Деміївською» й «Либідською» та на будмайданчику над ним. Розповідаємо, що там відбувається й чому все не так просто, але приводів вважати, що роботи затягнуться на роки, немає.

Фото: КП «Київський метрополітен»