МВС запускає серію подкастів, у яких обговорюватимуть «складні теми – просто». 

У випуски запрошуватимуть керівників відомств, військових й експертів, а запитання зможуть поставити всі охочі глядачі, кажуть у міністерстві.

У першому випуску розповідатимуть про систему моніторингу. «Чи будуть камери стежити за кожним? Хто проглядатиме відео? Скільки камер спостереження є в інших країнах світу?» – анонсують в МВС.

Гостями першого випуску стануть заступник міністра внутрішніх справ України Леонід Тимченко й заступник голови Національної поліції Андрій Нєбитов. Він вийде 18 березня, о 14:00, на сторінках МВС в YouTube, Fаcebook і Telegram.

   

У січні 2024 року в МВС розповіли, що працюють над запуском Єдиної системи відеомоніторингу. Її мали запустити ще до кінця 2022 року, але відклали через повномасштабну війну.

До системи під’єднують камери на автодорогах державного значення; у місцях великого скупчення людей, а також ті камери, які під’єднані до муніципальних систем «Безпечне місто». Крім того, на розгляді у Верховній Раді перебуває законопроєкт про Єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки.

Обкладинка й фото: МВС