У Львові завершили перший етап відновлення зруйнованих будинків, що є архітектурними памʼятками, на вулиці Стрийській, пише Львівська міська рада.

Упродовж восьми місяців тут встановили перекриття, деревʼяні вікна й двері, відбудували стіни й поверхи, а також накрили дах. Під час відновлення намагалися зберегти історичний вигляд будинків, коментують у міськраді. Надалі мають відреставрувати фасади, відновити мережі й провести ремонти у квартирах. 

Оскільки будинки є архітектурними пам’ятками, для подальших робіт потрібен відповідний проєкт. Зараз його розробляють за бюджетні кошти, коментує  заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

Будинки на вулиці Стрийській були зруйновані внаслідок найбільшого ракетного удару по цивільній інфраструктурі міста 6 липня 2023 року. Деякі будинки були зруйновані більш ніж на 70%, а в одному з них не вціліло жодне перекриття між поверхами, пояснюють у міськраді.

   

У Львові запустили архітектурний конкурс для відновлення музею генерал-хорунжого Романа Шухевича, що був зруйнований унаслідок російського обстрілу. У межах конкурсу хочуть знайти найкраще проєктне рішення для відновлення музею з розширенням експозиції й урахуванням вимог інклюзії. Зареєструватися можна до 17:00, 25 березня 2024 року. 

Обкладинка й фото: Львівська міська рада