«ДонорUA» уперше організують здавання крові в костелі святого Миколая, щоби допомогти військовим і цивільним у лікарнях Києва.

 

 

Процедуру забору крові проводитимуть фахівці Київського міського центру крові. Стати донорами можуть стати всі охочі, але для цього потрібно зареєструватися за посиланням.

У команді просять приходити саме в обраний час, щоби уникнути черг. Також перед донацією крові радять почитати, хто не може бути донором, які існують тимчасові протипоказання до донорства і як підготуватися до процедури.

   

Коли:

19 березня, з 11:00 до 13:00

Де:

вулиця Велика Васильківська, 75

   

Уряд ухвалив Стратегію розвитку добровільного безоплатного донорства крові й компонентів крові до 2028 року. Згідно з нею, до здачі крові заохочуватимуть молодь і підлітків, зокрема будуть проводити заходи для популяризації донорства у школах й університетах. У закладах, що відповідають за різні етапи донацій, створять й окремі підрозділи, де займатимуться залученням донорів. Також співпрацюватимуть із ЄС у сфері служб крові.

   

До 30 квітня 2024 року включно в магазинах мережі Jysk робитимуть знижку 15%, якщо показати касирові довідку про донацію крові. До цієї знижки можна буде додавати інші знижки й акції.

   

Редакція The Village Україна разом із проєктом «ДонорUA» й ГО «Агенти крові» розповідала, чому важливе регулярне донорство, чим відрізняється здавання крові від здавання її компонентів і як стати донором резерву.

Обкладинка й фото: «ДонорUA»