Студія Makhno випустила капсульну колекцію артсвітильників і декору під назвою Lehit (легіт – легкий теплий вітер).

«Після важкої і ґрунтовної у всіх сенсах тогорічної колекції Zemlya, ця нова – ковток світового повітря, перший подих весни перед ще більшими змінами», – коментує засновник студії Сергій Махно.

До капсули увійшли кілька світильників, артоб’єкт, крісло, дзеркало та керамічний блок-конструктор. У колекцію намагалися привнести ідею динаміки та безперервного руху, що проявляється у плавних летючих формах світильників та у принципі компонування артблоків, коментують у команді.

  • Артоб’єкт Plavnyk називають «візуальним центром колекції і будь-якого приміщення». Скульптура може сягати двох метрів заввишки.

  • Більш ніж двометровий повздовжний світильник Choven, який може повністю освітити коридор. Таку назву світильнику дали тому, що «лампа ніби тихо пропливає у просторі».

  • «Химерний світловий дизайн» у Mushroom Lamp. За задумом, цей світильник має «перенести на чарівну галявину, місце мерехтливого радісного спокою». «Гриби»-світильники можуть мати різні форми, розміри та матеріали (нічник, настільна чи підлогова лампа).

  • Світильник Mushlya виконаний у техніці тонкого нашарування. У команді кажуть, що він може прикрасити як мінімалістично-стримані інтер’єри, так і вишукані, особливо артпростори.

  • У лампі Kalyna, яка називають «даниною українській естетиці», зібрали десять керамічних сфер у «смачне гроно», створюючи «вибагливий світловий дизайн».

  • Крісло Zlit описують як таке, що «вчить дивитися вище, мріяти і будувати далекоглядні плани», «улюблене місце в кімнаті». Крісло намагалися сконструювати так, щоб погляд того, хто в ньому сидить, був спрямований угору.

  • Керамічне дзеркало Bulba зробили несиметричної форми, «наче з легких повітряних бульбашок». Дзеркало виготовили за авторською керамічною технікою вручну, а потім випалювали в печі.

  • Керамічний блок Quadropod, який називають «ноу-хау колекції». Цей блок можна використовувати як конструктор і самостійно формувати декоративні елементи інтер’єру та екстер’єру. Наприклад, можна створити артполичку чи 3D-стіну.

   

Студія Makhno також розробила концепт для реконструкції Вокзальної площі в Бучі. Проєкт передбачає створення нового автовокзалу, а також реконструкцію зони «з малими архітектурними формами» й зон для відпочинку. Будівництво проводитимуть за допомогою першого в Україні промислового 3D-принтера.

Обкладинка й фото: Makhno Studio