Міські простори, зокрема парки й сквери, у Києві реконструюють із дотриманням вимог інклюзивності спільно з Superhumans Center, повідомляє КМДА. 

Спершу облаштують міські простори, що розташовані біля медичних закладів, де військові проходять лікування й реабілітацію, коментує директор департаменту захисту довкілля КМДА Олександр Возний. За його словами, у 2024 році реконструюють також зелені зони міста з дотриманням вимог безбарʼєрності.

Меморандум із Superhumans Center підписали в Павлівському сквері біля Республіканської клінічної лікарні МОЗ України. Пацієнти Superhumans і консультанти проєкту перевіряли його доступність.

Коли військові перебувають у лікарнях, їм важливо мати змогу вийти за межі палати, зустрітися з рідними й побратимами, коментує директорка Superhumans Center Ольга Руднєва. «Саме для цього медичні заклади мусять мати комфортні й доступні території навколо та паркові зони. Це частина відновлення пацієнта», – додає Руднєва.

   

Редакція The Village Україна запитала у фахівців Superhumans Center, коли людина готова до протезування, а коли – ні, скільки коштує встановлення протезів і як їх підбирають пацієнтам.

Обкладинка й фото: КМДА