У Міноборони пояснили, як працює алгоритм рекрутингу: від обрання посади на онлайн-платформах до спрямування безпосередньо на військову службу.

Вибір посади й військової частини

Де обирати роботу. Кандидат може обрати вакантну посаду в центрах рекрутингу на базі ЦНАПів, на онлайн-платформах: Lobby X, Work.ua, Robota.ua й «Olx Робота» – на сайтах військових частин, рекрутингових центрах окремих військових частин і територіальних центрах комплектування й соціальної підтримки.

Співбесіди й комунікація з військовою частиною

Після обрання посади кандидати самостійно або з допомогою рекрутера комунікують із відповідною військовою частиною. Вони мають пройти співбесіду, перевірку фізичної підготовки, а також психолого-діагностичне тестування.

Якщо ці етапи успішні, то військова частина має надати рекомендаційний лист. Там вказують, чи входить ця частина до переліку пріоритетного комплектування (перелік формує й оновлює Генштаб). Наявність військової частини в цьому списку може перевірити центр рекрутингу, рекрутер військової частини й ТЦК СП.

Якщо частина входить до переліку пріоритетного комплектування, то людину оформлюють далі. Якщо не входить, то оформлення кандидата потрібно погодити з вищим командуванням.

Оформлення в територіальному центрі комплектування й соціальної підтримки

Кандидати (і мобілізовані, і за контрактом) відвідують ТЦК СП з рекомендаційним листом. Там уточнюють облікові дані, а також кандидати проходять військово-лікарську комісію, професійний відбір і формування особової справи.

Якщо професійний відбір показує, що кандидат не відповідає обраній посаді, то йому пропонують іншу посаду у відповідній військовій частині.

Спрямування на військову службу

Кандидат чи кандидатка з досвідом. Якщо вони мають досвід проходження військової служби протягом останніх десяти років за спорідненою чи прямою військовою спеціальністю, то спрямовують безпосередньо до визначених військових частин відповідно до рекомендаційних листів.

Кандидат чи кандидатка без досвіду (або має досвід не за прямою чи спорідненою військовою спеціальністю). Таких кандидатів спрямовують до навчального центру, навчального батальйону резерву, на курси підвищення кваліфікації для проходження базової загальновійськової підготовки чи фахової підготовки, а вже після цього – у відповідну військову частину.

У Міноборони зауважують, що кандидатів, які пройшли відповідну підготовку, заборонено спрямовувати до інших військових частин, крім тих, які зазначені в рекомендаційному листі.

   

Рекрутинг – це паралельний процес із мобілізацією, на основі підписання контракту до кінця певного періоду. Людина йде у визначену частину й на визначену посаду, максимально використовуючи свій цивільний досвід, кажуть у міністерстві. «Окрім того, контракт має низку переваг щодо соціального забезпечення», – додають у Міноборони. У Києві і Львові вже працюють центри рекрутингу.

   

На військові вакансії майже порівну відгукуються жінки й чоловіки (49% і 51% відповідно), повідомляли на платформі з пошуку роботи Work.ua. Гендерний баланс у військовому рекрутингу дещо відрізняється від загальної ситуації на ринку праці, де частка чоловіків і жінок становить 60% і 40% відповідно.