Перший в Україні абілітаційний хаб Lviv Habilitation Center для ветеранів та цивільних відкрили у Львові, повідомляє Львівська міська рада. 

Хаб є «перехідним безбарʼєрним простором» для ветеранів та цивільних, які постраждали внаслідок війни та вже пройшли лікування та реабілітацію. В абілітаційному центрі вони можуть адаптуватися до нових умов життя, кажуть у міськраді.

 

 

 

Тут працюють коучі, психологи та фізичні терапевти, які протягом трьох тижнів навчають резидентів самостійності в інклюзивному просторі та за його межами, зокрема піти за продуктами, приготувати їсти чи скористатися транспортом.

Також у хабі організовують лекції, майстер-класи та поїздки на культурні заходи. За рік допомогу тут зможуть отримати близько трьохсот людей. 

Хаб створили за ініціативи «Альянсу громадського здоровʼя» та реабілітаційного центру Unbroken.

   

Редакція The Village Україна із  з'ясувала, як бізнеси можуть інвестувати у реабілітацію ветеранів спільно із заміським комплексом «Уліс», що разом із ГО «Доладу» й Ізраїльською коаліцією травми роблять відновлювальні виїзди для демобілізованих. Там працюють над ментальним, фізичним станом і соціалізацією.

Обкладинка та фото: Львівська міська рада