Розпочали досудове розслідування пожежі в заказниках «Осокорківські луки» й «Озеро Тягле», повідомили в Київській міській прокуратурі.

Судове розслідування проведуть слідчі Дарницького головного управління поліції міста Києва за фактом підпалу заказників «Осокорківські луки» й «Озеро Тягле», які є обʼєктами природно-заповідного фонду.

Умисне знищення або пошкодження обʼєктів природно-заповідного фонду карається позбавленням волі на строк від пʼяти до дванадцяти років відповідно до другої частини статті 252 Кримінального кодексу України.

Наразі встановлюють обставини події, зокрема, причини пожежі, можливих осіб, які причетні до підполу, а також збитки, завдані об’єктам, зазначають у прокуратурі.

   

Близько 16:45 в екопарку «Осокорки» сталося займання сухої трави й очерету на території заказників «Осокорківські луки» й «Озеро Тягле». У коментарі The VIllage Україна активіст Михайло зазначає, що в неділю, 3 березня, активісти провели акцію проти незаконної забудови екопарку компанією Stolitsa Group, яка зводить житлові комплекси в зеленій зоні Осокорків.