Київська школа економіки (KSE) проведе триденний форум «Практичний урбанізм для планування відновлення та залучення громадян» під гаслом Build Back Better.

Це триденний захід із публічними дискусіями, воркшопами й презентаціями кейсів від організацій.

У межах форуму обговорюватимуть, зокрема, урбаністичні принципи і їхнє значення для відбудови українських міст і селищ. Серед тем воркшопів також, як знайти гроші для їх втілення і як громада й мешканці можуть впливати на майбутнє своїх міст.

До дискусії залучать представників деокупованих громад й органів державної влади, професійну спільноту урбаністів й архітекторів, а також організації GIZ, PFRU і USAID, що реалізують великі донорські проєкти.

Серед спікерів, зокрема, активіст і співзасновник памʼяткоохоронного хабу «Цегла» Дмитро Перов, засновниця ГО «Місто-сад» Євгенія Кулеба й співзасновник ГО «Мапа Реновацій» Віталій Косий. Також – міський голова Тростянця Юрій Бова, планувальниця й дослідниця в ReStart Ольга Кононова.

Форум проходитиме з 8 до 10 березня, з 10:00 до 18:00, у Київській школі економіки (вулиця Миколи Шпака, 3 (ICU Event hall)). Долучитися до заходу можна буде онлайн й офлайн. Реєстрація доступна за посиланням.

   

Українські діти, частина з яких вимушено покинула домівку, а решта пережила досвід блекаутів і час в укриттях, точно розуміють, чому важливо поліпшувати міста, робити їх доступними й безпечними. Редакція The Village Україна запитала фахівчиню з місцевого економічного розвитку й співзасновницю урбан-клубів для дітей Ірину Озимок, чому важливо залучати дітей до поліпшення благоустрою міста і як це робити.