У пішохідній зоні Андріївського узвозу прибирають незаконно припарковані авто, повідомляє департамент територіального контролю Києва.

Роботи проводять через зростання кількості скарг щодо порушення правил паркування й руху транспорту в пішохідній зоні Андріївського узвозу, кажуть у департаменті. За їхніми словами, під час розмови з інспекторами водії пояснюють, що дозвіл на паркування їм надали «якісь невідомі посадові особи районної адміністрації».

У департаменті розглядають це як можливе перевищення службових повноважень і планують провести розслідування. Це дозволить зменшити кількість дозволів на проїзд пішохідною зоною до кількості людей, які тут проживають, працюють чи обслуговують транспортні потреби, коментує заступник директора департаменту Сергій Дубенко. 

   

У КМДА нагадали, що евакуйовуватимуть й автівки, припарковані на велосмугах. Інспекція проводить рейди.

   

Плату за паркування знову тимчасово скасували в Києві. Її не стягуватимуть через розгляд тарифів у суді. Коли цю плату відновлять, поки що невідомо, про це обіцяють повідомити додатково. Якщо на муніципальних паркінгах вимагатимуть оплату, радять викликати поліцію.

Обкладинка й фото: департамент територіального контролю Києва