Рух потягів на шести станціях синьої гілки метро, що закрили внаслідок аварії на тунелі між «Деміївською» й «Либідською» відновлять улітку, розповів міський голова Києва Віталій Кличко в ефірі телеканалу «Київ».

Він зазначив, що роботи на закритій ділянці синьої гілки метро між станціями «Либідська» й «Деміївська» йдуть за графіком. За попередніми висновками експертів, причиною деформації тунелю стали помилкові проєктні рішення й неякісні будівельно-монтажні роботи, пояснив Кличко. Остаточні висновки зможуть надати впродовж місяця.

Міський голова також спростував інформацію про ймовірне закриття ще 22 станцій метро Києва. Крім цього, за його словами, найближчим часом розпочнуть ремонт мосту Метро, що триватиме впродовж року. Рух мостом планують перекрити тільки частково.

   

Із 8 грудня через підтоплення тунелю на «синій» лінії метро потяги курсують лише між «Либідською» й «Героїв Дніпра». Між станціями метро «Деміївська» й «Теремки» запустили дублювальні наземні маршрути, а також «човниковий» рух  потягів. Біля «Деміївської» на асфальті зʼявилися тріщини, через це почали просідати торгові павільйони.

Ремонт на ділянці триватиме щонайменше пів року. Що сталося з тунелем, як закриття ділянки вплине на трафік і чи зможуть наземні маршрути компенсувати нестачу метро? Розбиралися з головою правління ГО «Пасажири Києва» Олександром Гречком.

   

Редакція The Village Україна також розповіла, що зараз відбувається в тунелі між «Деміївською» та «Либідською» й чому все не так просто, але приводів вважати, що роботи затягнуться на роки, немає.

Обкладинка: Київський метрополітен