Google відкриває штаб-квартиру в Нью-Йорку на місці ревіталізованого терміналу метро 1930-років.

Це 70-метрова будівля, розташована в західній частині Мангеттена. Роботи з відновлення терміналу провела студія CookFox Architects, а будівельні – Oxford Properties, пише видання Dezeen.

CookFox Architecs додали ще девʼять поверхів до ревіталізованих трьох поверхів будівлі метрополітену. Частину тунелю відрізали, відновивши пішохідну зону на Гудзон-стрит.

Термінал метро, де звели штаб-квартиру Google, в 1930-х роках

Над інтерʼєром працювала аріхтектурна студія Gensler. Штаб-квартиру розділили на 60 «кварталів», які стануть прихистком для маленьких груп з 20–50 працівників. Там не буде робочих місць, закріплених за певним робітником, натомість облаштують сидячі місця. Загалом будівля зможе прийняти понад три тисячі працівників Google.

Екстерʼєр включає лаунж-зони на кожному поверсі, кафе, тераси, мікрокухні, а також простори для різних подій, зокрема, театри. Територію довкола штаб-квартири також озеленили місцевими видами рослин.

На даху штаб-квартири Google обладнали сонячні панелі, а також встановили місце для збору дощової води. Крім того, під час будівництва використовували деревʼяні дошки, які зібрали на півострові Коні-Айленд після урагану «Сенді» в 2012 році.

   

У Нью-Йорку проживає близько 14 тисяч працівників Google, що на сім тисяч більше, ніж у 2018 році, коли компанія оголосила про створення штаб-квартири в місті.

Штаб-квартира в Нью-Йорку – це тільки частина плану Google на цей район Мангеттена. Поблизу, на двох локаціях Гудзон-стрит, також тривають будівельні роботи.

обкладинка й фото: Google