Завдяки програмі «70/30» мешканці будинків на вулиці Анатолія Петрицького в Києві сплатили за опалення на 40% менше, пише КМДА.

За січень мешканці цього будинку сплатили за опалення 17 гривень за один квадратний метр, що на 42% менше, ніж середня вартість опалення в столичних будинках із лічильниками за цей період.

У будинку модернізували систему тепло- й водопостачання, утеплили модулі теплопункту й трубопроводів. Загалом у Києві мешканці житлових будинків, де провели енергоефективні заходи, сплачують за опалення на 20–30% менше, кажуть у КП «Київтеплоенерго».

Порівняти свій будинок із більш енергоефективним, дізнатися, скільки тепла споживає багатоповерхівка, яка вартість опалення і що впливає на обсяги нарахувань можна на сайті.

 

За програмою «70/30» утеплили будинок у Шевченківському районі столиці в січні. У будинку утеплили фасад і покрівлю, замінили вікна, двері, зробили теплоізоляцію, капітальний ремонт даху й підвальних перекриттів. У межах програми також замінили ліфти в усіх під’їздах будинку.

   

Програму «70/30» запустили в Києві у 2014 році. Вона дозволяє мешканцям житлових будинків, у яких створені ОСББ й ЖБК, зробити будинки більш енергоефективними, що, зі свого боку, впливає на вартість комунальних послуг. Програма передбачає співфінансування: 30% оплачують мешканці, а 70% – міський бюджет.

У межах програми встановлюють лічильники на опалення й гарячу воду, модернізують теплові пункти, роблять теплоізоляцію й капремонт дахів і підвалів, міняють вікна й двері в підʼїздах, утеплюють фасади, встановлюють енергоефективне освітлення тощо.