Упродовж 2022–2023 років у Печерському військкоматі безпідставно списували офіцерів із військової служби, зазначають у розслідуванні «Слідства.Інфо».

Журналісти зазначають, що на умовах анонімності отримали результати перевірки столичного територіального центру комплектування й соціальної підтримки. У документі зазначили, що в Печерському військкоматі впродовж 2022–2023 років безпідставно списали з військового обліку щонайменше 24 офіцери запасу.

«Тепер уже непридатні до військової служби чоловіки мали звання від молодшого лейтенанта до майора», – ідеться в повідомленні. Військова служба правопорядку називає безпідставним списання офіцерів запасу через порушення в самій процедурі, а також відсутність у їхніх особових справах свідоцтва про хворобу.

Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону у відповідь на запит журналістів повідомила, що відкрили кримінальне провадження за частиною статті «Недбале ставлення до військової служби».

Журналістам також повідомили, що провели перевірку в Голосіївському військкоматі, де теж виявили порушення й відкрили кримінальне провадження за тією ж статтею. В обох випадках досудове розслідування проводить ДБР.

У документі, який отримали журналісти, були прізвища й ініціали 24 списаних із військового обліку офіцерів. «Зверніться у військкомат і побачите, що все на основі законів. Я не знаю, якою інформацією ви володієте, але дзвонити сюди не треба», – сказав журналістам один зі списаних із військового обліку офіцерів Дмитро Тараканов.

Журналісти також намагались отримати коментар від начальника Печерського військкомату Сергія Калугіна, але на момент публікації розслідування відповіді не отримали. «Вважаємо некоректним надавати будь-які коментарі з питань діяльності ВСП під час проведення перевірки й оцінювати її результати», – зазначили у відповідь на запит «Слідства.Інфо».