В одному з київських готелів виявили спалах гострої кишкової інфекції, захворіли шість людей, повідомляють у Головному управлінні Держспоживслужби в Києві.

Дані отримали від Київського міського центру контролю й профілактики хвороб МОЗ. Захворювання пов’язують зі вживанням яєць 2 й 3 лютого в одному з київських готелів. Держспоживслужба з 5 по 7 лютого позапланово перевірила оператора ринку, який відповідає за харчування в цьому готелі.

Яйця отримували від двох постачальників із Київської області. Під час лабораторних досліджень встановили порушення закону про харчові продукти, тож Головному управлінню Держспоживслужби в Київській області спрямували лист, де вимагають посилити контроль за виробництвом. Також тимчасово призупинили діяльність оператора ринку, який відповідає за харчування в цьому готелі. Утім, за результатами лабораторного дослідження, сальмонели й інших зразків патогенної мікрофлори не виявили.

Водночас 16 лютого в Центрі громадського здоров’я повідомили Держспоживслужбі, що в громадян Польщі, які перебували в тому самому готелі з 2 до 4 лютого та вживали страви з яєць, виявили сальмонелу. Два випадки захворювання бактеріологічно підтвердили. Загалом зі скаргами звернулися чотири людини, одна з них – безсимптомний носій.