У Луцьку відкриють Misto Cafe у форматі Urban Space 100, повідомили The Village Україна в команді ГО «Алгоритм дій», яка ініціювала проєкт разом з івано-франківською платформою «Тепле місто».

У команді кажуть, що 80% чистого прибутку спрямовуватимуть на підтримку громадських проєктів для розвитку Луцька. На період воєнного стану у фокусі будуть ініціативи, пов’язані з військовими й ветеранами. Крім того, розглядатимуть проєкти з розвитку інфраструктури, соціальної, культурної чи освітньої сфер Луцька. 

Згідно з концепцією, гості закладу, оплачуючи рахунок, фінансово підтримують і майбутні гранти, водночас активісти пропонують ідеї й отримують кошти на їхню реалізацію. Хто саме отримає гроші, вирішуватимуть 100 співзасновників, які матимуть однаковий вступний внесок й рівні права, розповідають у команді. Рішення ухвалюватимуть на щоквартальних зборах.

Гаслом кафе стане «Різні люди одне місто. Різні люди одне місце». Його запропонувала команда архітектурного бюро Balbek Bureau, які створюють дизайн інтер’єру для закладу. Там кажуть, що хочуть створити місце, яке стане «своїм» для гостей із різними інтересами. Для цього організують простір так, щоби було зручно поснідати великою компанією, попрацювати з ноутбуком і провести вечір за баром водночас.

До інтер’єру додали багато світла, зелені й натуральних матеріалів, а також «дрібку неону, що привертатиме увагу перехожих ще з вулиці».

Також у закладі планують облаштувати подієвий майданчик і крамницю українських виробів. Відкриття Misto Cafe планують на кінець весни.

   

Громадський ресторан Urban Space 500 відкрили в Києві у 2018 році на умовах франшизи Urban Space 100 – закладу з такою ж концепцією, який працює в Івано-Франківську з кінця 2014 року. За понад дев’ять років він підтримав 163 проєкти на суму понад сім мільйонів гривень.