На вулиці Київській у Броварах зрізали частину алеї каштанів, щоб відкрити другий заклад McDonald's, пише Brovary Media.

Дозвіл на вирубку дерев ще влітку 2023 року видала Державна екологічна інспекція. Дерева прибрали, щоби відкрити підʼїзні шляхи для другого закладу мережі в місті. Поліція Київської області погодила схему організації дорожнього руху.

Містяни планують зібратися на протест біля першого McDonald's 17 лютого, о 13:00.

«Як міжнародний інвестор з серйозними намірами та репутацією, McDonald’s разом із партнерами дотримується всіх законодавчих та нормативних вимог, а документація щодо будівництва майбутнього закладу на вулиці Київській узгоджена з органами місцевої влади», – коментують The Village Україна в McDonald's.

ТОВ «Смайл Контракшн» уже сплатило місту за видалення дерев суму в 455 836 гривень, коментують у McDonald's. Крім того, для міста придбали 20 сакур і 20 деренів, які висадили в парку «Перемога» ще в минулому році.

  

Видалення дерев і кущів на вулиці Київській у Броварах міська рада дозволила 28 березня 2023-го. McDonaldʼs на Київській, 162, стане другим закладом мережі в місті. Перший розташований на вулиці Київській, 239.