Київська книгарня Readellion від бюро «Прототип» стала фіналістом премії Building of the Year 2024 року від онлайн-видання ArchDaily.

Книгарня ввійшла у фінальний список в категорії Interior Architecture. За Readellion можна проголосувати за посиланням. Переможців оголосять 22 лютого.

Бюро «Прототип» обладнало в книгарні металевий острів-дисплей для товарів, який можна підняти під стелю й звільнити місце для проведення воркшопу чи презентації. «Головне в просторі для нас – функціональність, гнучкість і модульність», – розповідають у Readellion.

У лонгліст премії Building of the Year 2024 року ввійшли 12 проєктів. Серед них, зокрема, проєкти від київських студій Balbek Bureau і YOD Group, а також ще два проєкти від бюро «Прототип»: Україно-данський молодіжний дім і мобільний павільйон House of Europe (спільно з Sets Studio).

   

ArchDaily – архітектурне онлайн-видання, засноване у 2008 році, яке проводить щорічний конкурс серед світових архітектурних проєктів, що змагаються в 15 номінаціях. Переможців обирають читачі видання. Ось переможці премії 2023 року. Українські проєкти туди не ввійшли (у лонглісті були представлені 13 проєктів із України).

   

Readellion – це українська онлайн-книгарня, яка спеціалізується на українських і закордонних графічних виданнях, зокрема зінів і журналів. Заклад на Вознесенському узвозі став першим офлайн-простором Readellion в Україні.

обкладинка й фото: Євгеній Авраменко