На бульварі Лесі Українки у Києві встановили кондиціонер на обличчя людини,  зображеної на мозаїчному панно, повідомляє Child of Socialism.

Наразі в будинку розташований зоомагазин, але невдовзі планують відкрити новий заклад. Орендарі приміщення встановили кондиціонери на одному з 11 панно, які створили у 1969–1970 роках художники Анатолій Гайдамака й Лариса Міщенко за участі Олександра Міловзорова. 

 

 

Мозаїки на бульварі Лесі Українки потерпають не вперше. У 2021 році супермаркет «Фора» почав будувати навісний дашок на панно під час відкриття магазину. Після скарг громади й автора панно Анатолія Гайдамаки конструкцію прибрали й оформили рамку біля входу. Також у 2019 році ресторан «Марокана» закрив панно під літню терасу.

   

У листопаді пообіцяли відновити 20-метрову мозаїчну композицію на стадіоні СКА (Спортивний клуб армії) у Львові, яку закрив новою стіною під час ремонтних робіт Університет безпеки життєдіяльності. Ідеться про панно, яке створила в 1984–1986 роках група художників на чолі з Ігорем Сиротинським.

Фото: Child of Socialism