У Львові облаштовують інклюзивні паркомісця на вулиці Степана Бандери, повідомляє ЛКП «Львівавтодор». Тут їх буде п’ять.

За сучасними державними будівельними нормами ширина зони для паркування автомобіля людини з інвалідністю має становити не менше 3,5 метра. У Львові не скрізь є така можливість, тому паркомісця розширюють або шукають альтернативне рішення.

Уперше у Львові розпочали облаштування паркомісць для людей з інвалідністю завдяки спільному використанню частини пішохідної зони, прилеглої до парковки, пояснюють у «Львівавтодорі». За допомогою спеціальних пандусів їх підвищують до рівня хідника: так водій або пасажир матиме змогу безперешкодно переміститися з парковки на тротуар.

На паркувальних майданчиках «Львівавтодору» загалом є вже 2506 паркомісць, з них 258 інклюзивних. Їхнє розташування можна перевірити на інтерактивній мапі.

   

У Львові компенсуватимуть вартість проїзду спеціальним таксі для людей з інвалідністю. Послугу надають три автомобілі компанії Uklon, а щомісяця можна здійснити близько 450 поїздок.

   

Чи є центр Києва інклюзивним? Редакція The Village Україна попросила перевірити незрячого, наскільки Львівська площа адаптована для потреб маломобільних груп і що з цим робити.

   

За сучасними державними нормами не менш як 10% машиномісць на відкритих паркінгах мають бути облаштовані для людей з інвалідністю й інших маломобільних груп людей.

Обкладинка й фото: ЛКП «Львівавтодор»