На військові вакансії майже порівну відгукуються жінки й чоловіки (49% і 51% відповідно), повідомляють на платформі з пошуку роботи Work.ua.

Гендерний баланс у військовому рекрутингу дещо відрізняється від загальної ситуації на ринку праці, де частка чоловіків і жінок становить 60% і 40% відповідно. Жінки найчастіше відгукуються на посади медикині, фельдшерки, бухгалтерки й діловодки, а чоловіки – електрика, кінолога, гранатометника, сапера, капелана, командира відділення, інженера з ремонту дронів, водія. Приблизно однакову кількість шукачів роботи обох статей цікавлять вакансії вебдизайнера, військового кухаря, психолога й заступника начальника штабу.

Щодо віку, то найчастіше на посади відгукуються кандидати від 35 років до 44 років. Водночас серед чоловіків вагому частку становлять старші 45 років, а серед жінок більша активність від молоді 18–24 роки. Крім того, серед активних шукачів кілька десятків українців, молодших за 18 років.

Також розподіл шукачів за регіонами проживання практично не відрізняється від загального розподілу на ринку праці. Наприклад, мешканці Харківської області становлять 5% від усіх шукачів, які були активними на ринку праці, а в межах військового рекрутингу – 4,5%.

«Майже всі вакансії – до армії»: військовий рекрутинг становить лише 2% ринку праці

У перший місяць реалізації проєкту, грудень 2023 року, 146 підрозділів сил оборони розмістили 821 вакансію. У січні 2024 кількість вакансій сягнула 1586 (+93%). Найбільше пропозицій роботи розміщує Морська піхота ЗСУ.

Найбільше вакансій було в таких категоріях: «охорона, безпека»; «транспорт, авто бізнес», «телекомунікації і зв’язок», «медицина, фармацевтика», «робочі спеціальності, виробництво». Загалом пропозиції роботи охоплюють майже всі категорії, 23 із 28 можливих (наприклад, є робота для юристів, маркетологів і режисерів).

Крім того, багато вакансій для кандидатів без досвіду (73%). На загальному ринку праці протилежна ситуація: там лише 35% пропозицій для шукачів роботи без досвіду.

Конкуренція не нижча, ніж на ринку праці загалом

Претендентів на посади не менше, ніж у середньому на ринку праці, але конкуренція досить не рівномірна, кажуть у Work.ua. Найчастіше конкуренцію спостерігають на такі посади: «культура, музика, шоубізнес» (там лише кілька вакансій, що спричиняє конкуренцію), «секретаріат, діловодство», «фінанси, банк», «управління персоналом, HR» і «бухгалтерія, аудит». Найнижча конкуренція в категоріях: «транспорт, автобізнес», «медицина, фармацевтика» й «сільське господарство, агробізнес».

Ось тут можна знайти відповіді на найбільш популярні запитання щодо працевлаштування до війська, а тут – ознайомитися з військовими вакансіями на Work.ua.

   

Рекрутинг – це паралельний процес із мобілізацією, на основі підписання контракту до кінця певного періоду. Людина йде у визначену частину й на визначену посаду, максимально використовуючи свій цивільний досвід, кажуть у міністерстві. «Окрім того, контракт має низку переваг щодо соціального забезпечення», – додають у Міноборони. У Києві і Львові вже працюють центри рекрутингу.

   

На одну вакансію Міноборони на платформах із пошуку роботи відгукуються в середньому дев’ять людей, розповідали в міністерстві. Військові вакансії можна знайти на платформах Lobby X, Work.ua, Robota.ua й «Olx Робота».