МОЗ й «Укрпошта» планують запустити сервіс доставлення ліків, повідомив міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко в ефірі телемарафону, цитує «Інтерфакс Україна».

За його словами, ліки можна буде замовити через інтернет чи телефоном, і їх доставлять до найближчої точки «Укрпошти» чи за місцем проживання.

«Укрпошта» вже отримала ліцензії від Держлікслужби на оптову торгівлю лікарськими засобами й на продаж ліків як поштовий оператор.

Проєкт, який має спростити доступ до ліків по всій Україні, обіцяють запустити «в найближчому майбутньому».

   

«Укрпошта» з 1 лютого доставлятиме ліки в деокуповані й прифронтові регіони в межах пілотного проєкту. Також хочуть запустити гарячу лінію для оформлення запитів на ліки. Послуга має вирішити проблему доступу ліків на всій території України в першій половині 2024 року.

   

Понад 20 тисяч сіл по всій Україні залишаються без аптечних пунктів, кажуть у МОЗ, тому там запустили мобільні аптеки після дозволу уряду. Перша мобільна аптека почала працювати в січні в Харківській області, другу відкрили в Черкаській області. Такі мобільні аптеки мають запрацювати в усіх областях, зокрема «найближчим часом» планують відкрити мобільні аптеки в Рівненській і Сумській областях.