На станції метро «Площа Українських Героїв» із колійних стін демонтували стару назву «Площа Льва Толстого», повідомляє КП «Київський метрополітен».

Роботи з демонтажу провели вночі. Наразі на стінах відсутні будь-які написи, адже досі триває виготовлення літер для нової назви.

Дизайн і шрифт для нових назв «Площ Українських Героїв» і «Звіринецька» безкоштовно розробив київський дизайнер Богдан Гдаль. Український дух у самих літерах дизайнер вирішив передати через оригінальні історичні форми деяких літер і стиль початку 20 століття епохи Нарбута й Кричевського.

Крім назви на колійних стінах, у метро замінили всі написи, які слугують навігацією для пасажирів: інформаційні покажчики, табло, вказівники й карти-схеми. Також перезаписали звукові оголошення, які транслюють у потягах і на ескалаторах.

  

Літери для нових назв станцій метро почали виготовляти ще наприкінці січня. У метрополітені зазначили, що назва «Площа Українських Героїв» є найдовшою серед інших назв і потребує виготовлення 104 символів.

   

У січні 2023-го кияни підтримали перейменування станцій під час голосування в застосунку «Київ Цифровий». Нові назви для станцій затвердила Київрада 18 травня.