Міжнародна доставка посвідчень водія стала доступна ще в п’яти країнах, повідомляє очільник МВС Ігор Клименко.

Тепер сервісом можна скористатися в Словенії, Хорватії, Чорногорії, Бельгії й Швейцарії. Це послуга для тих, хто хоче обміняти посвідчення вперше за два роки, а також у разі його втрати, пошкодження чи зміни персональних даних.

Замовити водійське посвідчення можна в «Кабінеті водія». Після авторизації треба вказати причину обміну посвідчення, обрати міжнародну доставку, ввести адресу отримання та сплатити за послугу. Після цього заявку оброблять у сервісному центрі МВС, виготовлене посвідчення забере ДП «Інфотех» і передасть «Укрпошті». Міжнародне доставлення мають здійснити протягом 15 днів.

Міжнародне доставлення посвідчень водія запустили майже чотири місяці тому, зазначають в МВС, і на сьогодні послугою скористалися більше 3500 людей. Найбільшу кількість замовлень фіксують у Польщі – близько 70%. Загалом міжнародне доставлення посвідчень водія вже доступне у 22 країнах Європи.

   

У застосунку «Дія» з травня 2023 року можна замінити посвідчення водія. Пропонують дві опції: подати заяву про заміну посвідчення онлайн і забрати готове водійське в сервісному центрі МВС або взагалі відмовитися від пластикового документа й отримати електронне посвідчення. У жовтні 2023 року в «Дії» запустили бета-тест доставки посвідчення водія, а в листопаді послуга запрацювала повноцінно.