Футбольний клуб «Шахтар» створить футбольну команду для військових з ампутованими кінцівками, повідомляють на сайті клубу.

На першому етапі до команди ввійдуть 20 гравців і наставник. Вони проводитимуть регулярні тренування в Києві і Щасливому Київської області.

Підготовку тренерів і футболістів планують почати «найближчим часом». Команда братиме участь у футбольних змаганнях, зокрема європейських, зазначає «Шахтар».

За словами гендиректора футбольного клубу Сергія Палкіна, «Шахтар» став першою футбольною командою УПЛ, що створює команду для військових, які отримали поранення й, як наслідок, ампутації й інвалідність. Під час організації нової команди спиратимуться на міжнародну практику адаптивного футболу, додає Палкін.

За різними оцінками, зараз в Україні близько 50 000 військових пройшли ампутацію через поранення.

   

Футбольний клуб «Шахтар» (Донецьк) до початку війни у 2014 році базувався в рідному місті й проводив матчі на «Донбас Арені» – одному з найбільших стадіонів України. Відтоді клуб проводив домашні матчі у Львові, Харкові й Києві.

Також спортивне видання The Athletic випустило подкаст Away From Home («Далеко від дому») про «Шахтар» із Донецька під час війни.