Канада подовжить заборону на купівлю житла для іноземців ще на два роки, до 2027-го, пише Bloomberg. Заборону впровадили у 2022 році, обмеження мали завершитися 1 січня 2025 року.

Подовження заборони має показати, що будинки в Канаді для проживання канадських сімей, а не «спекулятивний клас або актив», вважає міністерка фінансів Канади Христя Фріланд.

Винятки є тільки для іноземців, які купують землю або житлову нерухомість для забудови, а також для іноземних студентів, які мають дозвіл на роботу й перебувають у Канаді протягом тривалого періоду.

Bloomberg додає, що хоч ринок нерухомості й демонструє ознаки відновлення, ціни на житло в Торонто й Ванкувері «викликають занепокоєння». Середня ціна на житло становить близько 730 тисяч канадських доларів (542 тисячі доларів), що на 36% більше, ніж пʼять років тому.

   

Що відбувається з ринком нерухомості в Україні? Запитали рієлторів із Києва, Львова й Івано-Франківська, чи варто зараз купувати житло і що потрібно врахувати. Ми також розповідали про досвід придбання квартири в Києві за державною іпотекою «єОселя».