Забудовник продовжує руйнувати частини історичного будинку Замкова попри відкрите кримінальне провадження прокуратури Києва, повідомляє активіст Дмитро Перов.

Будівельники незаконно демонтували деревʼяні балки будівлі, якій цьогоріч виповниться 125 років.

 

 

Демонтовані деревʼяні балки вивозять за територію будинку

За словами Перова, активісти намагалися не допустити вивезення балок за територію будинку. Через це один із будівельників ударив його в груди – попередньо, він має забій та підозру на перелом ребра, додає Перов.

На початку лютого вже на Перова відкрили кримінальне провадження за нібито перешкоджання незаконній надбудові історичного будинку на вулиці Франка. Про це його повідомив адвокат забудовника.

   

Будинок Замкова, якому цьогоріч виповниться 125 років, почали демонтувати для будівництва ТРЦ на початку грудня 2023 року, а наприкінці грудня – зводити надбудову. Тоді ж депутати земельної комісії Київради підтримали передачу ділянки, де розташований історичний будинок Замкова, в оренду компанії «Рент Менеджмент Інвест».

Будинок на вулиці Франка, 26, звели на замовлення адвоката Окружного суду Київської губернії Семена Замкова у 1899 році. Потім його продали Івану Михайловському, який володів будівлею до націоналізації. У радянський час у будівлі розміщували комунальні квартири, а зараз тут розташовані комерційні приміщення й архів суду.

обкладинка й фото: Дмитро Перов