Стримінговий сервіс Netflix придбав права на трансляцію у реслінг-промоушену World Wrestling Entertainment (WWE), пише Variety.

Netflix ексклюзивно транслюватиме професійну щотижневу реслінг-програму WWE під назвою Raw, яку показують на американському телебаченні з 1993 року. Трансляції реслінгу почнуть показувати на Netflix із січня 2025 року.

Угоду оцінюють в 500 мільйонів доларів на рік. Цю суму стримінговий сервіс має виплачувати протягом десяти років, але Netflix може відмовитися після перших п’яти років або подовжити угоду ще на десять років.

Для порівняння, нинішню п’ятирічну угода WWE із каналом NBC Universal оцінюють у приблизно 250 або 260 мільйонів доларів на рік за даними джерел видання. Поточна угода діятиме до жовтня 2024 року. Де показуватимуть Raw із цього часу до початку угоди з Netflix (січень 2025 року), поки що невідомо.

Відповідно до угоди зі стримінговим сервісом, реслінг показуватимуть у США, Канаді, Великій Британії, Латинській Америці, й з часом додаватимуть більше країн та регіонів для показу.

Крім програми Raw, транслюватимуть й інші щотижневі шоу WWE за межами США, як-от Smack Down або NXT, а також щорічні події (Wrestle Mania, Summer Slam і Royal Rumble), документальні фільми, оригінальні серіали та додаткові проєкти.

Видання також зазначає, що такий крок Netflix є необхідністю, бо конкуренти стримінгового сервісу, як-от Amazon чи Peacock (від NBC Universal) вже пропонують передплатникам регулярні трансляції спортивних програм.

Крім того, журналіст Дейв Мельцер повідомив на Wrestling Observer Radio, що на Netflix, за межі США, перенесуть і бібліотеку контенту WWE. Утім, мережа WWE залишатиметься на Peacock принаймні до 2026 року, зауважив Мельцер.

WWE заснувала мережу у 2014 році, фактично припинивши свій бізнес з оплатою за перегляд (вона була доступна за 9,99 доларів на місяць). Потоковий сервіс об’єднали із Peacock у 2021 році.

   

Реслінг – театралізована спортивна боротьба, яка поєднує елементи атлетизму, бойових мистецтв та театральної вистави. Шоу WWE транслювали в Україні з 2009 року до жовтня 2013 року на каналі QTV від Starlight Media (після ребрендингу в 2017 році змінив назву на «Оце ТБ»).