КП «Київський метрополітен» планує запустити два потяги по п’ять вагонів, які отримали від Польщі, повідомляє «Великий Київ».

Київ отримав 60 вагонів метро від Варшави у 2023 році. Спершу вагони планували розібрати на запчастини, бо візки розраховані на вужчі колії, ніж у столичному метро, але один потяг із п’яти вагонів запустили на зелену гілку в листопаді 2023 року.

У 2024 році планують забезпечити вільний доступ для пасажирів з обмеженою мобільністю на станціях: «Політехнічний інститут», «Університет», «Лук’янівська» й «Героїв Дніпра». А також облаштувати системи керування евакуюванням на «Шулявській», «Поштовій площі», «Контрактовій площі», «Печерській».

Також у 2024 році хочуть оновити тексти, що лунають для пасажирів на станціях, збільшити кількість моніторів у вагонах, які вказують напрямок руху, й оснащити турнікети електронними пристроями, які приймають усі види карток.

 

У довгостроковій перспективі київське метро планує взагалі відмовитися від вагонів російського виробництва. Наразі 726 із 821 вагона, які експлуатують у метро, були виготовлені в Росії.