Уже понад 203 тисячі зелених насаджень «оцифрували» в Києві, повідомляє заступник голови КМДА зі здійснення самоврядних повноважень Володимир Прокопів.

Наразі «оцифрували» всі дерева вздовж вулиць у десяти районах Києва. Крім того, у деяких районах роботу вже повністю завершили в парках і скверах.

Найкращі результати в Деснянському районі: там «оцифрували» майже всі дерева. Також майже завершили наповнювати онлайн-мапу в Соломʼянському, Святошинському й Дніпровському районах.

Онлайн-мапа міститиме фотографію кожного «оцифрованого» дерева, інформацію про його місцерозташування, вид, діаметр стовбура й навіть висоту.

  

Онлайн-мапу оцифрованих дерев у Києві почали створювати влітку 2021 року, однак роботу призупинили у 2022 році через початок повномасштабного вторгнення РФ. У КМДА кажуть, що ця мапа потрібна не тільки для фіксування кількості й стану дерев, а також є інструментом контролю для громади.

Ресурс розробив департамент захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА спільно з КП «ГІОЦ». Подібні карти створюють у багатьох містах світу, зокрема в Нью-Йорку. Там міська онлайн-мапа дерев містить інформацію про понад 850 тисяч зелених насаджень.