На новозведеному Дегтярівському шляхопроводі не облаштували трамвайні платформи «через відсутність місця», відповіли в КК «Київавтодор» на запит спільноти «Управа КПТ».

У «Київавтодорі» кажуть, що для встановлення трамвайної платформи потрібно щонайменше два метри вільного місця, але його немає, бо поряд розташована проїзна частина Дегтярівської вулиці.

Розробник проєктної документації не міг ухвалити ідеальне рішення через «неоднорідність» рухомого складу трамвайного парку за роками випуску й пристосованістю для людей з інвалідністю, ідеться у відповіді.

Натомість комунальники обіцяють «найближчим часом» провести капітальний ремонт Дегтярівської вулиці, зокрема, розглянути можливість встановлення платформ уздовж усієї лінії руху трамвая.

  

Для автівок і трамваїв відкрили рух Дегтярівським шляхопроводом 20 грудня. Шляхопровід побудували в 1963 році, і відтоді капітально не оновлювали, він був в аварійному стані. Новий шляхопровід має більшу ширину, висоту й довжину, ніж попередній. Оновлені параметри збільшать пропускну спроможність до 45 тисяч автомобілів на добу, вважають у КМДА.

Попри ремонт трамвайних колій на Дегтярівській і Вацлава Ґавела швидкість трамваїв не збільшилися, проаналізували в ГО «Пасажири Києва».

обкладинка й фото: Єгор Бондаренко