Потяг зі Львова до Варшави через «Рава-Руську» не курсуватиме три дні через ремонт вагонів, повідомляє «Укрзалізниця».

Потяг не відправлятиметься з Варшави 22 й 23 січня, а зі Львова не курсуватиме 23 й 24 січня.

Технічні роботи на «Раві-Руській» називають плановими й необхідними після пікового періоду зимових перевезень. Вони забезпечать польському перевізнику якість власних вагонів, пише «Укрзалізниця».

З польського боку за забезпечення сполучення відповідає перевізник SKPL. Оператор має п’ять вагонів, які здатні обслуговувати маршрут, але два з них потребують ремонту, пише видання In Poland.

Подібна ситуація вже виникала на маршруті з Варшави до Рави-Руської: на два дні пасажирам надали замінні автобуси. Видання додає, що на балансі польського перевізника є більш сучасний потяг, але для початку його експлуатації потрібна згода польського регулятора залізничних перевезень.

На ділянці з Рави-Руської до Варшави потяг зазвичай заповнений на близько 90%, пишуть в «Укрзалізниці».

   

«Укрзалізниця» відкрила новий залізничний рейс до Варшави зі Львова через хабову станцію «Рава-Руська» у жовтні 2023 року. Пасажири зі Львова, Івано-Франківська, Стрия, Коломиї, Калуша, Брюховичів і Жовкви можуть доїхати до Рави-Руської дизель-потягом, а на станції Рава-Руська зробити пересадку на потяг польського перевізника SKPL, який курсує європейською колією. Цим потягом можна доїхати до Любліна або Варшави.