Париж може заборонити встановлювати скриньки для ключів у громадських місцях, щоб боротися з візуальним забрудненням міста й короткостроковими візитами туристів, пише Bloomberg.

Такі сейфи обладнують орендодавці, зокрема на Airbnb, щоби лишати ключі орендарям і не зустрічатися з ними вживу. Скрині для ключів встановлюють будь-де: на стінах, ліхтарях і навіть стійках для велосипедів.

Крім того, скриньки є «елементом анонімності», який дозволяє ігнорувати місцеві правила щодо візитів туристів, зокрема кількості ночей в орендованій квартирі на рік, пояснює видання.

Міська рада Парижа планує проголосувати за заборону скриньок для ключів у громадських місцях у лютому. Якщо рішення ухвалять, сейфи для ключів можна буде ставити тільки на приватній території й за згоди інших мешканців, якщо це багатоквартирний будинок.

Париж може доєднатися до Лілля, Ніци й Аннесі, де вже запровадили таку практику. У цих містах комунальники клеять спеціальні стікери на всі скрині для ключів із закликом сконтактуватися з міською владою. Якщо не зробити цього протягом двох тижнів або якщо скринька встановлена без дозволу, то її демонтують.

Хоч заборона, імовірно, не зупинить орендодавців від встановлення скриньок, це все ж може зробити міста у Франції «більш домашніми» й покаже містянам, що орендодавці принаймні зважають на їхню думку, пише видання.