«Приватбанк» створив нову функцію «Конверти», що схожа на «Банки» в Monobank.

Для того, щоб скористатися функцією, треба оновити мобільний застосунок. У нижньому правому куті з’явиться конверт із позначкою beta.

 

 

«Конверти» призначені для збору донейтів, накопичення коштів і керування власними витратами, пояснюють у банку. Тобто «конвертом» можна розраховуватися, як звичайною карткою, а можна збирати на благодійність і залучити своїх друзів і знайомих (із телефонної книги чи поширити посилання в соцмережах). Крім того, «конверт» можна «заклеїти» до певного строку або суми, додають у банку.

Якщо використовувати «конверт» для збору коштів, то можна подивитися на відкриту статистику, скільки грошей уже вдалося зібрати.

Щоб користуватися новою функцією для заощадження грошей, можна розподілити свою зарплату, наприклад, на п’ять конвертів за статями витрат (оренда й комунальні послуги; значні витрати; розваги; непередбачені витрати, фінансова «подушка безпеки»).

Також за допомогою функції «Конверт» можна накопичувати кошти разом із друзями чи родиною. Для цього треба обрати «Запросити друга» й надіслати лінк тим, з ким хочете накопичувати. Друзі мають прийняти запрошення, і в процесі накопичення бачитимуть суму вкладу кожного учасника.

Детальніше ознайомитися з тим, як створити «Конверт», можна за посиланням.

   

У травні 2023 року український розробник Сергій Кривоблоцький запустив застосунок «БАНОЧКИ», де можна стежити за обраними зборами в Monobank.