Управління зі стандартів реклами Великої Британії заборонило рекламний ролик Calvin Klein через те, що співачка FKA Twigs, яка в ньому знялася, мала вигляд як «стереотипний сексуальний об’єкт», пише The Guardian.

На постері співачка зображена в сорочці, накинутій на голе тіло, що відкриває частину грудей і сідниць. Також на постері розмістили надпис «Calvins або нічого».

На рекламу поскаржилися двоє британців, стверджуючи, що вона «неналежним чином сексуалізує» співачку. В Управлінні зі стандартів реклами Великої Британії погодилися з цією думкою й зазначили, що в рекламі Calvin Klein зосередили увагу на фізичних рисах FKA Twigs, а не на одязі, тому глядач більше звертає увагу на тіло співачки. Крім того, там назвали рекламу «безвідповідальною» й «такою, що може спричинити серйозне правопорушення».

Уперше реклама з’явилася у квітні 2023 року. В Управлінні зі стандартів реклами країни вважають, що вона більше «не повинна з’являтися в такій самій формі, на яку поскаржилися».

Також дві людини поскаржилися на рекламу Calvin Klein, де знялася модель Кендалл Дженнер, але Управління зі стандартів реклами визнало цю рекламу прийнятною. На одному із зображень акцент зробили на грудях моделі, але в управлінні вважають, що ця реклама не зображує модель як сексуальний об’єкт.

У Calvin Klein кажуть, що зображення обох жінок не були вульгарними, а представляли двох впевнених і сильних жінок, а також додають, що пози моделей були природними й нейтральними. Крім того, представники бренда зазначили, що FKA Twigs і Кендалл Дженнер схвалили зображення. В іншій кампанії Calvin Klein представили чоловіків-моделей.

Cпівачка FKA Twigs, яка часто відзначала свою сексуальність і жіночність у музиці й живих виступах, не прокоментувала заборону на рекламу, зазначає видання.

   

Талія Дебретт Барнетт (FKA Twigs) – британська співачка й танцівниця. FKA в псевдонімі означає «Formerly Known As» («Раніше відома як»). Дебютний альбом співачки – LP1 – вийшов у 2014 році.