У Великій Британії вперше почали розслідувати групове зґвалтування аватара 16-річної дівчинки у VR-грі, пише BBC.

Дівчина не постраждала фізично, але отримала психологічну травму, «схожу на таку, що зазнає жертва зґвалтування в реальному світі», розповів один із неназваних офіцерів поліції виданню Daily Mail.

Інцидент розслідують у межах нового закону про безпеку дітей в інтернеті. Утім, поки невідомо, чи кваліфікує поліція злочин як зґвалтування, що вимагає фізичного контакту з погляду закону.

Наразі невідомо, на якій саме платформі відбулося зґвалтування. Утім, компанія Meta вже засудила таку поведінку й нагадала, що для всіх користувачів їхньої платформи є функція «особисті межі», що забороняє підходити до аватара людям, якщо ви цього не хочете, пише BBC.

   

На початку грудня 2021 року програма Meta Horizon Worlds відкрила доступ до віртуальної реальності. Після запуску користувачі застосунків віртуальної реальності Meta почали скаржитися на сексуальні домагання на платформах. Зокрема, одна з жінок розповіла, що в Horizon Venues її оточила група «аватарів-чоловіків», які почали фотографувати її, а потім надсилали їй фото. Це змусило її почувати себе ніяково.