Поліція Києва значно переплачує за користування землею під штрафмайданчики, повідомляє Національне агентство із запобігання корупції.

Через оренду за завищеними цінами НАЗК позивається на поліцію. Господарський суд міста Києва відкрив відповідне провадження, перше судове засідання відбудеться 30 січня.

Під час моніторингу в НАЗК встановили, що поліція Києва облаштувала штрафмайданчик на земельній ділянці, яку орендувало в господарського товариства. З’ясувалося, що товариство не є власником землі, а орендує цю ділянку в Київської міської ради. Замість укладення договорів суборенди це товариство й поліція підписували договори про закупівлю послуг з оренди нерухомого майна за державні кошти.

Таким способом посадовці поліції Києва перерахували господарському товариству бюджетні кошти, сума яких значно перевищує розмір орендної плати, яку встановила Київська міська рада за користування ділянкою площею більше шести гектарів.

У діях посадових осіб поліції Києва НАЗК виявило ознаки злочину за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу – розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах. Санкція такої статті передбачає позбавлення волі від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років і з конфіскацією майна. ДБР уже почало досудове розслідування.

   

Вашу машину евакуювали за неправильну парковку: хто на цьому заробить і скільки отримає місто, розповідали за посиланням.