До кінця 2024 року на Десятинній,14 планують відреставрувати прибутковий будинок, який є пам’яткою архітектури, історії, монументального мистецтва місцевого значення, йдеться у відповідному тендері на Prozorro.

У будинку раніше жили художники Михайло Врубель, Володимир Орловський, Вільгельм Котарбинський, родина Прахових (діячі української культури 19–20 століть).

Очікувана вартість авторського нагляду, згідно з тендером, становить 148 520 тисяч гривень. Замовник – Київський науково-методичний центр з охорони, реставрації та використання пам'яток історії, культури і заповідних територій, а переможець тендеру – ТОВ «Централь». Договір уклали до кінця 2024 року.

На початку грудня 2023 року КНМЦ оголошували тендер на Prozorro, де шукали виконавця робіт з капітального ремонту й реставрації. Роботи оцінили в 45,9 мільйони гривень, але тендер не відбувся через відсутність пропозицій. Виконати роботи планували до кінця листопада 2024 року.

   

Кошти на реставрацію ще у червні 2021 року планували взяти від продажу землі, а також від проведення аукціонів. Роботи мали почати ще у 2020 році та завершити до вересня 2021 року, але через скорочення фінансування їх відклали. Далі реставрацію ще раз відклали, до вересня 2021 року. Тоді роботи мала виконувати будівельна компанія «Архіград».

Обкладинка й фото: вікіпедія