Під час повітряної тривоги в шкільному укритті Києва обвалилася стеля через прорив труби, повідомляє заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимур Ткаченко.

У спільноті Los Solomas пишуть, що йдеться про школу №229 у Соломʼянському районі Києва.

Ніхто не постраждав. Школа зведена в 1981 році. В укритті зробили ремонт за небюджетні кошти благодійного фонду. Після ремонту укриття перевіряли.

Зараз встановлюють деталі інциденту. Слідчо-оперативну групу й експертизу обіцяють «найближчим часом».

UPD. У КМВА кажуть, що в київській школі зірвало вентиль батареї опалення: «Стеля в цьому укритті типу «армстронг», з легкими плитами, які швидко увібрали в себе воду й набрякли. Унаслідок значного збільшення ваги через воду, обвалився сегмент підвісної стелі».

Зараз укриття готують до ремонту, наслідки аварії мають усунути до понеділка. Роботи проведуть за позабюджетні кошти.

UPD. Станом на ранок 23 грудня укриття відремонтували, повідомляє КМВА. До 29 грудня мають перевірити стан інженерних мереж в усіх укриттях міста та в разі виявлення несправностей усунути їх. Відповідні комісії вже почали роботу, відзначають у КМВА. 

Фото: КМВА

  

У грудні у Святошинському районі двох дітей не пустили в укриття під час повітряної тривоги через те, що вони були з собакою. Проти охоронця розпочали кримінальне провадження за 135 статтею Кримінального кодексу про залишення в небезпеці.